Monday 17 October 2011

expanded

12 comments:

Anonymous said...

ma che cosa ? ...

hajdu tamás said...

mălai expandat

Anonymous said...

Távoli kontinensek, messzi tájak lakói elborzadva nézik e méretes férgek nyüzsgő rakományát... és elhűlve találgathatják: e vidék barbár bennszülöttei ugyanbiza miféle rettenetes ritus, titkos varázslás, ördögűzési praktika, érintkezésen alapuló mágia vagy beavatási szertartás kellékeivel pakolták tele a zötyögő járgányt?
De mi, itt, a bennszülöttek bennfentes és fölényes tudásával megmagyarázhatjuk: nincs itt mágia, nincs itt varázslat, semmi szörnyűség. Nem más ez, mint az ártatlan és közkedvelt "pufulec", gyermekeink legkedvesebb és legolcsóbb csemegéje, mi több: bio- és reformkaja, a hazai mezőgazdaság felpártolása, a helyi termékek és a háziipar támogatása. Az árrés kicsi, a profit csekély, de hát mit akarunk, a befektetés sem túl nagy: nem kell dizájnos csomagolás, nem kell áruszállitó kamion, begyúrjuk a nagy pufuleces pungát a hátsó ülésre, s oszt mehet!

Lala said...

Oxigénnel dúsított puliszkaliszt!
Nagyon jó, gyerekkoromat idézi

Udv Lala

Adrian Capusan said...

straniul pufuletilor :)

vasile dorolti said...

...dick,sa mor io,super!

hjd said...

Tévedés gyerekek! ez nem pufuleţ, lyuk van rajtuk, szerintem kitenyésztett csőveskukac halcsalik :))

Anonymous said...

Kedves kommentelők, én már ecccer-kéccccer javasoltam nektek vetélkedőt, miegymást a mester képei alapján, de nem vettétek a lapot... na de most! kaptok hozzá szakirodalmat is:a Transindex 2008. jan. 8-i számában van egy Málészáj címmel megjelentetett pufulec-teszt: házi feladatként ezt kéretik elolvasni, jól megnézni a mellékelt ábrákat a pufulec-felhozatalról.Következő lépés: ugyancsak jól megnézni Tomi képíró mester fotóján az új pufit (pl. nevezhetjük csőpuffancsnak merthogy valóban lyukas és tekintélyes méretezettsége okán a pufi kicsinyítő megnevezés nem igazán találó). Következő lépés: összehasonlítani a transindexes felmérésbe beemelt termékskálával az emitt látható csőpuffancsot, és elhelyezni a skálán.
Szorgalmasaknak fakulatíve: felkutathatók még újabb, 2008 januárja óta piacra dobott pufitermékek.
És az igazán bevállalósaknak: társadalmi-kulturális kontextuba helyezni a honi pufi-puffancs kínálatot, pl. a következő szempontok felhasználásával: demográfiai helyzet (különös tekintettel a családalapítási és gyermekvállalási tendenciákra), gazdasági válság, vállalkozói szféra, fogyasztói magatartás, nosztalgia és jövőkép...

A legjobb munkák beküldői jutalomban részsülnek (ezt még a mesterrel egyeztetjük).

Szabó Szilárd said...

S aztán az ablaküveg megreped, kirobban, a pufik kiömlenek az utcára, s csak folynak, terjednek, míg elnyelik az egész várost... Húúúúú!

Anonymous said...

Kedves Szilárd, te most átemelted az egészet az apokaliptikus vízió szférájába (és mi tagadás, van némi igazad)... és már látom,hiába biztatom itt a jó népet szorgos munkára, buzgolkodásra, az apokalipszis fenyegető(sárgapufiözön) jövendölése mindenkit a kocsmákba fog kergetni...

hajdu tamás said...

egéséges junk-food, teli üzemanyag-tartály es teli hátso ulés, a hosszú út titka.

hjd said...

A Málészáj ellenére, én maradok az első impressziómnál, a csöveskukacok (nem csöveskukorica) elmélete mellett, sőt tovább menve a dolgok mélyebb rétegeibe kutakodva rájöttem, hogy ezek a fránya nyüvek már nem is halcsalik, hanem génkezelt termékek, éspedig személyesen Borbély László környezetvédelmi miniszter laborkísérleteinek az eredményei, amelyet a roncsprogram keretén belül fejlesztett ki, a kiszuperált ócskavas Dáciák újrahasznosítanál. A dolog úgy működik, hogy miután a kukacok felfalják a lerobbant járgányokat, kivonják belőlük a tiszta fémeket. Még annyit szeretnék hozzáadni, hogy a génkezeléshez szükséges csöveskukacokat a vásárhelyi weekend-telep bennszülött halászaitól kapott állományból tenyésztették ki. Továbbá, jövőre Borbély biztos a Nobel-díj várományosa lesz, mert már Veresspatakon is ígéretes eredményekkel munkába állították a sok kis csőbelű dögöt.