Monday, 24 October 2011

shopping carT

3 comments:

Vass Lehel said...

Ki hinné, hogy csak úgy rohangálnak felétek a dísztárcsás Trabik. :-o)

Anonymous said...

Mivel plurális világban élünk, nem lehet csak úgy magabiztosan nyilatkozni ma egy Trabantról, mikor egyszer csak ott látjuk a Kaufland hátsó udvarán.Merthogy ki is lehet a tulajdonos, a válasz erre többesélyes:
- Trabantmániás, aki semmiért el nem cserélné kedvencét, dédelgeti, disztárcsázza
- Trabantgyűjtő, aki most kötött jó vásárt kemény alku után a fogyasztás templomának tövében a tizenkilencedik példányra szép gyűjteményében
- egy "új szerény" (ez az emberfaj nálunk még épp csak hogy megjelent, de vigyázat!!! terjedőben van, és már nevet is kapott), aki csak azért sem hajlandó ultraszuperkemény, euróban öt(5)vagy hat(6, jajj, ne)számjeggyel kifejezhető járgányban pöffeszkedni. csakazértistrabant! csakazértsefogyasztás!(na jó na, hát valami kis kaját csak kell venni időnként) csakazértserohanás!
- szerény jövedelmű embertársunk, csak erre telik, és kész, de ügyel a járműre, fő az ápoltság "mert megérdemli". És ezzel jár el bevásárolni, mert a hétvégi szent shoppingolásnak azért meg kell adni a módját.

És most a szinvilágról:
- a szürke és a bordó visszafogott összhatású, mi több, komoly. Ennyit mer, nem többet. De mégis: a bevásárlószekerek monoton szürke fémrács-sokaságát a fogantyúk bordó pöttyözöttsége kissé elszemteleniti (jótékonyan). És ráadásul az eső utáni fény (legalábbis annak látszik)kellemesen esendővé teszi a szigorúságot, még a járgány kerekét és a farmernadrág szárát is játékosan és kékesen megvillogtatja. (Egyszer a mester azt nyilatozta valahol, hogy szeret eső után a természetben fotózni, lám, a városban is milyen jó jön).
-és ne hagyjuk ki a sárgát: ez ám a szemtelenség! Egy ilyen sárga átlót merészen és lendületesen behozni a szürke-bordó térbe...

Kérdés a mesterhez:
- a sárga átló miatt hoztad be a fickót képbe?
- vagy lendületet kivántál adni, mintegy ellenpontozásaként a mozgásra termett, de itt mozdulatlanságra itélt kerekeknek
(nekem mind a kettő bejön)

hajdu tamás said...

szia Anonyma
a ficko bekomponalasa nem volt tudatos a foto keszitese kozben. altalaban osztonbol fotozok, itt is ez tortent. ha sokat gondolkodsz ilyen jellegu fotok keszitese kozben, kimegy a tema a latokorodbol.
a lendulet es az arányok miatt lett emberi alak a foton.