Monday 13 June 2011

50 days after Easter

10 comments:

Unknown said...

Remek életkép....

hajdu tamás said...

kősz szépen

remus tiplea said...

zuper,fain compusa

Anonymous said...

töredékesen:
-egy sajátosan használt városi tér, egy utcasarok és az épp ott, az adott pillanatban létrejövő jelentés...
-a helyi funkciók és "dekorációk" valamint a használat és "történés" sajátos, némileg oppozíciós volta
-vagyis:egy termopános-szalagfüggönyös-műmárványos (és persze: szemetes, enyhén koszlott)eleganciájú városi utcasarkon magányos, tradicionális és őszintén áhitatos mozdulatba beállt ember. ÉS nem utolsósorban: a környezettel mit sem törődő oda-nem-illőséggel (bátor? közönyös? csak a saját világ ismerete?).
-a fentieket jező képelemek: levett kalap, szorosra gombolt fehér ingnyak, kissé ódivatú sötét öltöny a széles vállon, látszik a mozdulaton, hogy ritkán hord ilyesmit, gabonakalászra bensőségesen hajló arc... és mindez itt, a jelzett városi térben... )
-és most a cím, kérdőjelekkel:
- most ért be a húsvéti dekorációként csíráztatott búza? (jajjaj, csírákról most - húsvét után egy hónappal - mutáns kólibacilusok idején ne is beszéljünk!)
- de miért került épp ide, szalagfüggönyös stb. eleganciára áhítozó utcasarokra, a koszos járdakőre, szemétként jó nagy kazalba? rejtély vagy a szokásos mindennapi "apróságaink" egyike, melyekkel sokkolni szokott bennünket a képíró mester?

hajdu tamás said...

koszi kedves Anonymous.
a cimmel Punkosdre gondoltam, ezen a napon keszult a felvetel is. a bacsi egy tulzsufolt templom elott aldogalt, mindenkitol tavol, elszigetelve. nagyon el volt merulve a gondolataiban a tobbi aldogaloval szemben. persze tobben voltak kint a templom elott mind bent a misen, a jo helyi szokas szerint.

Anonymous said...

arra azért kiváncsi lennék, hogy miért tartja a kezében olyan elmélyülten... persze, vannak tippjeim (lásd fenn), de ha tudod, megmondhatnád, hogy került a gabonakalász az utcasarokra... mert nyilván, nem véletlen, hogy felvette (és ezzel nem is kinyomozni akarok minden körülményt, mert a képed magától beszél (csak érteni kell - na, ez volt a szemérmetlen reklám helye), csak ha már...

hajdu tamás said...

Vasarnap megszenteltek a gabonat es a vizet, minden hivonek adtak egy par gabona szalat. ami a foldon hever az a maradek. szent szemet.

joruba said...

Mintha csak a fiatalkorára emlékezne.. Beszédes pillanat.

Zsákai Péter said...

régen tudtam itt nézelődni. jól esik visszajönni és nagyszerű fotókat nézegetni.

hajdu tamás said...

koszi - koszi :)