Wednesday, 23 September 2015

GENERATII - expo foto Baia MareExpoziția de fotografie Generații aduce împreună patru dintre cei mai reputați fotografi din Baia Mare: Mihai Grigorescu, Laszlo-Tibor Olah, Hajdu Tamas și Vasile Dorolţi. Expoziția deschisă la sediul Fundației Baia Mare 2021 va avea o durată de o lună și face parte din programul de candidatură la orașului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.
Vernisajul va avea loc joi 24 septembrie, de la ora 19:00, la sediul Fundației Baia Mare 2021, la parterul clădirii Millennium III din Centrul Istoric. Vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de cele 32 de lucrări până la finalul lunii octombrie, dar și să-și adauge în bibliotecă catalogul expoziției tipărit în condiții grafice de top.
În expoziția Generații, Baia Mare se dezvăluie privitorului cadru după cadru, strat după strat, generație după generație, cu umorul laconic și pitorescul surprinzător care fac acest loc fermecător și irepetabil. Ochiul pasionat are ocazia să ghicească intersecțiile dintre poveștile găzduite în imagini, precum și pasiunea care-i unește pe autori. Vă invităm să considerați această expoziție ca pe o fotografie de grup, un instantaneu despre prietenie pentru vârstele care urmează.
Inițiativa este parte dintr-un proiect mai amplu de punere în lumină a performanțelor fotografilor băimăreni contemporani, celebrați la nivel național și internațional prin premii, participări în expoziții de marcă sau includerea în albume prestigioase. Mihai Grigorescu, Laszlo-Tibor Olah, Hajdu Tamas și Vasile Dorolţi s-au dovedit nume importante în arta fotografică românească, care dau consistență și prestanță ofertei culturale a orașului Baia Mare.

No comments: