Monday 5 March 2012

shower to the people !!!

5 comments:

Szabó Szilárd said...

Ez is nagyon keleti blokk!

hjd said...

hianyoznak a fokaemberek a zuhany alol

Anonymous said...

Miért olyan nosztalgikus a nyár kellékeit egy másik évszak fogságában látni? Elhagyatottság és használaton kívüliség, csend és hideg... Na, de hagyjuk a nosztalgiát, van itt a képen egyéb is:
- a mester nem kis kajánsággal egy lendületes jelmondatot (!!!) kanyarít oda címként, hajdani plakátok és felhívások szellemében, ezzel mintegy felerősíti a látvány jelentését (egyik lehetséges jelentését). A szocialista urbanizáció nagy célkitűzése: napfényes munkáslakások és kulturált szórakozás a népnek elérhető közelségben (na jó, hát ez a strand azért már több annál, itt már van egy kis "elhajlás"...)
- és mindez ködbe és fagyba fúl... nekem úgy tűnik, nemcsak a tél hidegétől ennyire sivár a hely
- van azért itt valami humor is: a betonkockák körvonalai, ahogy távolodnak, egyre inkább elbizonytalanodnak, mintegy feloldja őket a köd. De itt, a kép előterében, hetykén, határozottan és türkizkéken körvonalazza magát bele a képbe a zuhanyzó fémváza... Kiragadja a látványt a semmibe-veszésből, és bár szögletessége nem finomítja a látványt, mégis felráz egy kissé. Megható módon még a kecsességet is megkísérli (a zuhanyzócső hajlított feje), s bár ez az igyekezet szánnivalóan csekély eredménnyel jár, mégis jókedvre derít(het)i a szemlélőt...

(Megjegyzem, engem már az is jókedvre derített, hogy a csövek kékjében visszaköszönni látom a tavaly téli szőnyegsuppogtató Józsi bá kesztyűjének színét...Remélem, emlékeztek!... és ha már valami jókedvre derít egy tavaszodni sehogysem akaró nap hajnalán, hát az is valami.)

laszlo-tibor said...

nagyon jo ez szomszed, de mintha mondtam volna mar :)

MARIUS GEORGESCU said...

Suprarealism,umor,farmec.